به گزارش روابط عمومی باشگاه فرهنگی ورزشی مهرعظام و به نقل از روزنامه ایران ورزشی؛ علی کفاشیان مدتهاست که از فدراسیون فوتبال رفته اما هنوز هم بازار مصاحبه با رئیس سابق فدراسیون داغ است و به فراخور موضوعاتی که در حوزه مدیریت فوتبال پیش میآید، او پاسخ خبرنگاران را میدهد و از آنچه بر فوتبال یا قبلتر بر کمیته ملی المپیک و سازمان ورزش گذشته، میگوید. البته این روزها، این موضوعات خیلی دغدغه او نیستند. کفاشیان با عبور از مدیریت در فدراسیون دوومیدانی، معاونت قهرمانی سازمان وقت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون فوتبال امروز در جایی ایستاده که میگوید، همه 40 سال مدیریتاش در ورزش یک طرف؛ این چند سالی که ورزش حرفهای و قهرمانی را رها کرده و تمرکزمش را روی آموزش بچههای کم سن و سال گذاشته، سوی دیگر.
مدتی قبل وقتی که بحث بازگشت او به حوزه مدیریت ورزش پیش آمد، خیلی سریع و بدون درنگ پاسخ منفی داد و حالا که فرصت میشود درباره این تصمیم و علتاش صحبت کند؛ حرفهای جالبی را به زبان میآورد. او این روزها در باشگاه مهرعظام مشغول شده و برنامههای بسیاری برای رشد بچههایی دارد که شرایط استفاده از امکانات ورزشی را ندارند؛ باشگاهی که در مناطق محروم استانهای مختلف راهاندازی شده و وظیفه تربیت کودکان و نوجوانان زیر 15 سال را بر عهده دارد.
به بهانه تجربه فضایی متفاوت با کفاشیان همکلام میشویم. او از ضعفهایی میگوید که در طول 40 سال مدیریتاش در ورزش دیده و اقداماتی که باید انجام میشده اما مغفول مانده است: «من جزو مدیرانی هستم که خیلی زود و در جوانی رئیس فدراسیون شدم و تقریباً تمام مشاغل مدیریتی ورزش را تجربه کردم اما امروز وقتی به همه آن 40 سال نگاه میکنم، با اطمینان میگویم که کار روی کودکان و نوجوانان مستعد خیلی دغدغه مدیران نبوده و نیست. در حوزه مدیریت همه آنقدر درگیر روزمرگی میشوند که مسائل پایهای چندان مورد توجه قرار نمیگیرد و به همین علت بسیاری از استعدادها از بین میروند.»
او ادامه میدهد: «وقتی از فدراسیون فوتبال بیرون آمدم، پیشنهادهایی شد تا مدیریتم را در ورزش به شکلی دیگر ادامه بدهم اما پاسخم منفی بود و الان بابت تصمیمام خوشحال هستم. من با کمک برخی از دوستان این روزها مشغول برنامهریزی برای کودکانی هستیم که شاید حتی حضور در یک جلسه تمرین فوتبال یا فوتسال آرزویشان بود اما حالا به آرزویشان رسیدهاند و بدون اینکه هزینهای پرداخت کنند، در باشگاه مهرعظام مشغول تمرین هستند. بهترین مربیان نیز جذب شدهاند تا خیالمان بابت تربیت و آموزش بچهها راحت باشد. وقتی برخی از مربیان ملی در رشتههای فوتبال، فوتسال، دوومیدانی و شنا، نحوه فعالیت این باشگاه را دیدند، آنها نیز پای کار آمدند و خواستند در این مسیر کمک بچهها باشند. از غلامحسین پیروانی و علی صانعی در بخش مردان گرفته تا مریم آزمون و شادی مهینی در بخش زنان، همگی به کمک ما آمدهاند تا دانش خود را در اختیار بچههایی بگذارند که امکان حضور در مدارس فوتبال یا کلاسهای ورزشی را نداشته و ندارند.»
او میگوید: « ما در باشگاه مهرعظام تاکنون بالغ بر 12 هزار کودک و نوجوان را تحت پوشش قرار دادهایم، آنهم در شرایطی که یکی از افراد خیر هزینههای آموزش این بچهها را تأمین میکند. همه آرزویمان این است که بخشهای اقتصادی دیگر و افراد خیر نیز به این حرکت ملحق شوند و مسئولیت اجتماعیشان را در حوزه ورزش انجام دهند. تصور کنید اگر 10 بخش اقتصادی به این حرکت بپیوندند و هر کدام 10 هزار کودک و نوجوان را تحت پوشش قرار دهند، چه اتفاقی میافتد. بیش از 100 هزار کودک و نوجوان مستعد فرصت پیدا میکنند تا خود را نشان دهند. نتایج مثبت این حرکت غیرقابل توصیف است. شاید مهمتریناش این باشد که زندگی 100 هزار کودک و نوجوان تغییر میکند و حداقل کودکی متفاوتی را میگذرانند. اما این همه اتفاقی که میتوانیم منتظرش باشیم، نیست. با آموزش اصولی میتوانیم از این جهت امیدوار باشیم که آینده تیمهای ملی ما در رشتههای مختلف ساخته میشود.»
کفاشیان با اشاره به ساخت و سازهایی که در سالهای قبل در ورزش شده، میگوید: «در دورانی که من مدیر دولتی بودم، پروژههای بسیاری به بهرهبرداری رسید. اما امروز وقتی به برخی از این ورزشگاهها سر میزنیم تا برای تمرین بچهها در اختیار بگیریم، واقعاً تأسف میخورم. بسیاری از اماکن ورزشی که هزینههای بسیاری برای ساخت آنها شده، بدون استفاده ماندهاند و بسیاری از آنها در حال تخریب هستند. جالب است که وقتی میخواهیم آنها را اجاره کنیم تا بعد از تجهیز در اختیار بچههای شهرهای مختلف قرار دهیم، با موانع بسیاری مواجه میشویم. در برخی استانها همکاری خوبی میشود اما در برخی شهرها متأسفانه این اتفاق نمیافتد. »
او ادامه میدهد: «ما ابتدا پنج رشته فوتبال، فوتسال، شنا، دوومیدانی و ژیمناستیک را در نظر گرفتیم اما در رشتههای پایه به خاطر نبود سخت افزار و امکانات لازم با موانع زیادی برخورد کردیم و همین موضوع باعث شد در رشته ژیمناستیک محدودتر عمل کنیم.»
کفاشیان با تأکید بر اینکه باشگاه هیچ نفع مالی از بچهها نمیبرد، میگوید: «تصمیم بر این است که این بچهها آموزش ببینند و مسیر برایشان باز شود تا به تیمهای ملی برسند. حتی با یکی دو آکادمی بینالمللی هم برای عقد قرارداد خواهرخواندگی مذاکراتی داشتهایم که در این صورت ورزشکاران بااستعداد فرصت حضور در آکادمیهای معتبر خارج از کشور را پیدا میکنند.»
رئیس هیأت مدیره باشگاه مهرعظام حرفهایش را اینطور به پایان میبرد: «من با تجربه سالها مدیریت در ورزش میگویم، کاری که امروز برای این کودکان و نوجوانان آغاز شده، نیاز اصلی ورزش کشور است و چه خوب میشود اگر همه همراه شوند. کودکان و نوجوانان زیادی بودند که آرزو داشتند تا بتوانند یک روز در زمین فوتبال قدم بردارند و مثل یک بازیکن واقعی آموزش ببینند و امیدوار باشند که شاید بتوانند در آینده، بازیکن بزرگی شوند. برای ما مهم بوده و هست که این امکان را فراهم کنیم. ما نمیخواهیم تیم بسازیم. این باور را داریم که با ورزش، بچهها از آسیبهای اجتماعی دور میشوند و به همین خاطر در بیشتر شهرها به سراغ محلههایی رفتهایم که در آنها بچهها در معرض خطر هستند و آنها را تحت پوشش قرار دادهایم با این امید که بتوانند با یادگیری مهارتهای تازه شرایط خود را تغییر دهند.»
خرداد ۲۸, ۱۴۰۲
تیمهای زیر 11 سال، 12 سال و 13 سال مهرعظام گرگان در بازیهای دوستانه به مصاف حریفانی از همین شهر...
تیم فوتبال نونهالان مهرعظام اسلامشهر در یک بازی تدارکاتی با نتیجه 2 بر 1 گسترش تهران را شکست داد.
لیگ دسته فوتبال جوانان کشور با برد مهم و خانگی مهرعظام برابر صدرنشین جدول گروه دوم پیگیری شد.
تیم فوتبال نونهالان مهرعظام اسلامشهر در یک بازی تدارکاتی تیم دسته اولی ایرانمهر را با نتیجه 5 بر 1 شکست...
هفته هفتم لیگ دسته فوتبال جوانان کشور با کسب سه امتیاز خانگی برای مهرعظام به پایان رسید.
نوجوان مهرعظام گرگان بعد از چند مرحله حضور در اردوی استعدادیابی، یک مرحله اردوی تیم ملی نوجوانان را پشت سر...
استعداد یابی کودکان و نوجوانان در رده پایه بر مبنای مسئولیت های اجتماعی در رشته های فوتبال ، فوتسال ، دوومیدانی را در آکادمی های خود در شهر های اسلامشهر ، مشهد ، رشت، قزوین، تبریز ، شیراز ، بم ، کردستان ، زاهدان، بیرجند، بجنورد، گرگان، انزلی ، خرمشهر، ارومیه، زنجان، بندرعباس، ایلام، شهرکرد، کرج، رباط کریم، شاهرود و کاشان صورت میپذیرد.
کانون اسلامشهر
1 از 16کانون بم
2 از 16کانون تبریز
3 از 16کانون خرمشهر
4 از 16کانون رشت
5 از 16کانون زاهدان
6 از 16کانون شیراز
7 از 16کانون قزوین
8 از 16کانون کردستان
9 از 16کانون مشهد
10 از 16کانون گرگان
11 از 16کانون بیرجند
12 از 16کانون بندرانزلی
13 از 16کانون بجنورد
14 از 16کانون ایلام
15 از 16کانون ارومیه
16 از 16